TPOok!

 
avatar
   
Video

Video – Dit zijn de nieuwe wagens van de politie

Mercedes B's en Vito's

Tags:

Dit zijn de nieuwe politievoertuigen. 1250 auto’s uit de Mercedes B-klasse gaan de huidige Volkswagen Touran vervangen en in de plaats van de Volkswagen Transporter neemt de politie 475 busjes van Mercedes Vito in gebruik.

“Donderdag worden de handtekeningen gezet onder de contracten voor deze grote order. De politievoertuigen van de noodhulp en de hondenbrigade worden in de komende vier jaar vervangen”, aldus Pim Miltenburg, voorzitter van de stuurgroep Aanbesteding Politievoertuigen. ,,Na een lang en zorgvuldig aanbestedingstraject zijn de prototypes van de politievoertuigen getest en goedgekeurd. Alle auto’s kwamen glansrijk door de laatste test.”

“Doordat de bus wat lager is, is de instap wat makkelijker”, zegt testrijder Marco de Vos. “Ook zijn de lendesteunen van de stoelen weggehaald, zodat je ook met portofoon en wapen snel in en uit kunt stappen.”

In totaal worden bijna 6500 politievoertuigen in gebruik genomen. Behalve de auto’s voor noodhulp en de hondenbrigade worden tot en met 2021 ook zogenoemde flexvoertuigen van de mobiele eenheid (ME), motoren, bussen voor arrestantenvervoer en terreinwagens vervangen.

Vorige week bleek dat aan de nieuwe voertuigen van de ME nog wel wat te verbeteren valt. Zo kan het rooster dat over de voorruit zit vrij gemakkelijk worden losgetrokken en zijn de klapstoelen in de busjes niet stevig genoeg. Voor de kerst wil de politie de gebreken hebben verholpen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.