TPOok!

 
Leven

Benzine- en dieselauto’s verdringen hybride op leasemarkt

'Volledig elektrische auto binnen drie jaar op markt'

Tags: ,

Veranderde wetgeving rondom de plug-in hybride-auto zal de vraag naar het type voertuig goeddeels doen verdwijnen, luidt de verwachting van de autobranche voor dit jaar. Wagens die rijden op brandstof zoals benzine of diesel gaan met name op de leasemarkt de hybrides verdringen.

Sinds 1 januari zijn alle gunstige bijtellingstarieven voor hybrides namelijk komen te vervallen. De regering is van mening dat de positieve effecten van het tariefsysteem op het milieu te beperkt zijn.

“De bijtelling op de plug-in hybrides is al een stuk teruggeschroefd en we zien dan ook dat de verkopen van het aantal hybrides flink zijn teruggevallen”, aldus Martijn Versteegen tegen de NOS. Versteegen is Marketing & Business Development Director van LeasePlan, het grootste bedrijf op de Nederlandse leasemarkt. “Volgend jaar is het helemaal voorbij met de plug-in hybride”, zegt hij.

De Alkmaarse autohandelaar André Renses vindt het jammer dat de goeien onder de kwaden moeten lijden. “Het is doodzonde dat de voordelen op plug-in hybrides nu wegvallen. Hybrides hebben een slecht imago gekregen door de zakelijke veel-rijders die niet of nauwelijks opladen. Ik heb klanten die hebben nog nooit getankt met een hybride. Dat zijn lokale ondernemers, bijvoorbeeld een huisjesverhuurder op Texel. Die rijdt altijd op stroom. Dat is een groep aan wie de subsidies echt goed besteed zijn. Maar dat verhaal hoor je nooit.”

Diesels en benzine-auto’s zullen weer populair worden bij vooral kleinere ondernemers, denkt Renses. “Dat is zonde als je het vanuit de gewenste vergroening van het wagenpark bekijkt. Wij zullen ook weer diesels en benzineauto’s moeten inkopen voor de overbrugging tot de tijd dat de elektrische auto’s aantrekkelijk genoeg zijn”, zegt hij.

Een volledig elektrische auto zal de komende 3 jaar op de markt verschijnen, luidt de verwachting binnen de sector. Deze generatie elektrische voertuigen zal goedkoper zijn dan voorgaande, terwijl de actieradius toeneemt. Dus: nu vast een auto leasen of wacht u liever op de volledig elektrische?

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.