TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Felix Cohen, Veilig Verkeer Nederland: ‘aantal verkeersdoden zal stijgen’

Smartphonegebruikers en bejaarden zijn moord

Het aantal verkeersdoden en zwaargewonden in het verkeer zal de komende jaren blijven stijgen. Dat zegt de directeur van Veilig Verkeer Nederland, Felix Cohen, in een interview met De Telegraaf vrijdag.

Volgens Cohen komt dat vooral doordat steeds meer mensen hun smartphone achter het stuur gebruiken en doordat ouderen langer blijven deelnemen aan het verkeer als fietser, autobestuurder, met de scootmobiel of te voet.

De stijgende lijn was vorig jaar al zichtbaar, toen voor het eerst sinds een jarenlange teruggang, het aantal verkeersdoden steeg van 570 naar 621.

De VVN-directeur vindt het goed dat ouderen langer mobiel blijven, maar stelt wel dat daar “een hoge prijs voor wordt betaald”. Ook verwacht hij binnenkort de eerste ‘Pokémon-dode’ in het verkeer, omdat mensen overal op onverwachte momenten, met de smartphone op jacht gaan naar de beestjes uit het populaire spelletje.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.