TPOok!

 
Chroom

Een middag Alfa Romeo’s racen op het circuit van Zandvoort [FOTO’S & VIDEO]

Ter presentatie van de gefacelifte Giulietta

Alfa Romeo heeft de Giulietta een nieuw gezicht gegeven. Het idee is dat-ie nu meer op de aanstaande Giulia gaat lijken. Dat is heel aardig gelukt. Voor de zuunige Hollanders levert Alfa naast benzinemotoren ook een diesel met slechts 21 procent bijtelling. En die deed het op het circuit heel aardig.

Heil Fiat Stilo

Voor de autonerds onder u: we weten allemaal alleen een handvol eenzame sukkels weet dat de Giulietta onder dat aantrekkelijke rokje het onderstel van Fiat Stilo uit 1293 verbergt. Enige skepsis vooraf was dus op zijn plaats. But God, they’ve worked their magic. Wie soms denkt – zoals ik – dat de Italianen zijn vergeten wat een ingenieur is en of het niet leuker is om een vervroegde lunchpauze te nemen in plaats van zo iemand aan te nemen, zal tamelijk onder de indruk zijn van het resultaat.

Onderstuur, welk onderstuur?

Zelfs de Zandvoortse instructeurs waren onder de indruk hoe zo’n kleine middenklasser op de weg blijft liggen. Na dik twee uur racen op Zandvoort stond mijn teller voor onderstuur (typisch voor voorwielaangedreven krachtpatsers op nul (0!). En er werd niet gereden alsof we in colonne Ayrton Senna naar zijn laatste rustplaats brachten. Een impressie van een middag stilte en rust vernietigen.

IMG_0918
Dit is het arsenaal dat van de importeur in Lijnden (waar?) naar Zandvoort mocht worden gereden.

IMG_0920
En dat ziet op de parkeerplaats van het circuit toch een stuk beter uit.

IMG_0945
Bijna net zo goed als op het strand van Bloemendaal – dat overigens precies 95 miljard keer mooier is dan de Harry Mens casinochic van het Noordwijkerstrand.

IMG_0977
Juist, het circuit, daar kwamen we voor.

Ja, er waren ook twee Alfa Romeo 4C’s en zelfs een 8C (waarvan er maar vijfhonderd zijn gemaakt). Allebei de types maken het geluid dat een vulkaan maakt als hij zijn teen stoot. Niet slecht.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.