TPOok!

 
avatar
   
Chroom

Mans’ Brulding: vrouwen en auto’s, kan dat?

Ja, dat kan

Sabine
 

Kijk, ze kunnen het prima. Ook al schijnen ze er pilletjes voor te moeten slikken. Om eindelijk gelijkwaardig te worden is het voor vrouwen bovenal noodzakelijk om een grotere bek te krijgen. Naast meer gaan opscheppen over hun bestuurlijke viriliteit moeten vrouwen eveneens stoppen met gekke dingen zeggen. Dingen als “De mijne is blauw”. Maak daar “De mijne heeft traploos variabele kleptiming” van. Kunnen uitleggen wat dit precies inhoudt is niet nodig daar alleen types als James May voldoende kennis in huis hebben om een eventuele uitleg op waarde te beoordelen.

Ze kunnen ‘het’ al sinds de uitvinding van het wiel. Toen door paarden getrokken wielen stoer onder strijd- of racewagens gingen draaien, waren er reeds vrouwen die de hoofdprijs wonnen. Toegegeven, meestal waren ze het. De hoofdprijs zijn was voor vrouwen in antieke tijden niet zelden de enige manier om in de buurt van vroege Formule 1 races te komen. Zelfs als racestal-eigeneresse werd hun aanwezigheid niet op prijs gesteld. Om erbij te horen kon een Spartaanse opvoeding soms helpen. Vertaald naar moderne tijden, flikker die roze Barbies weg, en geef het meiske een setje steeksleutels.

Cate Blanchett als Elizabeth I (foto: screenshot youtubeTilbury Speech‘)
cateblanchett
 

Iets later was er de Britse Boudicca die staand in haar strijdwagen graag a la Obelix ging ‘rellen met de Romeinen’. Een latere verder vrij strijdbare Britse koningin deed de vrouwelijke zaak helaas weinig goed. Zo op het filmische oog wel, maar robuust geharnast met het paard tussen haar benen werd het toch een stuk minder met dat slappe weak&feeble geleuter. Stop daar dus mee.

Wellicht kan de ‘Queen of the Nürburgring’ het vrouwelijke geslacht spoedig aan een grotere bek helpen. Zij kan niet alleen scheuren als de beste, maar trekt hem ook open op een manier waar de Clarksons van deze wereld het niet van terug hebben. Of dat nieuwe TopGear iets wordt is enigszins in vrezen afwachten, maar aan Sabine Schmitz zal het niet liggen.

 
Schmitz klopt ze allemaal

 
Titelfoto: Sabine Schmitz aan het werk ‘scaring people‘ (foto: youtube screenshot)

   

Steun direct Michiel Mans

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.