Bewijs: 130 rijden is inderdaad genocide

03-03-2016 11:11

Je kon er natuurlijk de donder op zeggen: zodra het beter gaat met Nederland, we ons beschaafder want sneller van A naar B kunnen verplaatsen, is daar ineens Milieudefensie. Dat is een club die als je iets lekkers eet onmiddellijk krijst ‘daar word je dik van!’, die als de wolf terugkeert in Nederland niet juicht maar het beest onmiddellijk op de rode lijst flikkert, die vraagt waarom je een 9,5 in plaats van een 10 hebt gehaald en die gerust mekkert over de gevaren van alcohol als je de meest exquise Bordeaux drinkt. Deze club verhoudt zich tot leefbaarheid zoals zoutzuur tot een pasgeboren kind. Dus het mag niet verbazen dat Milieudefensie de activistenkliek is die 130 rijden (wat feitelijk nog steeds een middeleeuwse snelheid is) bestempelt als genocide.

Carnaval wordt vergast

Jazeker, volgens Milieudefensie neemt de levensverwachting met bijna twee jaar af door de nieuwe en verhoogde maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Omroep Brabant (een soort radio met bewegend beeld voor varkensboeren in een verder wonderschone provincie) is zo dom geweest die cijfers één op één over te nemen. Gevolg is een verbijsterende uitzending waarin in navolging van Milieudefensie doodleuk wordt beweerd dat heel Brabant een grote gaskamer is.

Zo betrouwbaar als Tofik Dibi

Ja, ja, beste mensen, er gaan twintig maanden van uw leven af vanwege de nieuwe maximumsnelheid. Milieudefensie zegt het zelf! Man man man, alsof je Tofik Dibi vraagt hoe enorm racistisch dat walgelijke Nederland wel niet is – en dan zijn even onware als voorspelbare antwoord gaat roeptoeteren alsof de profeet gesproken heeft.

Kijk hieronder hoe Omroep Brabant de hoogste standaarden der hbo-journalistiek najaagt.