Honderddertig rijden is genocide

05-02-2016 13:16

Echt, milieu- en gezondheidsfreaks, ga dan eens dood aan die fijnstof en andersoortige troep die volgens jullie ons leven zo kapotmaakt. Doe dan, ga dan!

Van het ANP:

De luchtkwaliteit komt in gevaar rond snelwegen waar vanaf vrijdag 130 kilometer per uur mag worden gereden. Onderzoekers van het RIVM en TNO denken dat de kans groot is dat de Europese norm op die plaatsen wordt overschreden, zo schrijft de Volkskrant.

Ze spreken minister Schultz (Infrastructuur) tegen. Zij gaat ervan uit dat de lucht wel voldoende schoon blijft als de snelheid omhoog gaat. Het gaat onder meer om delen van de A1, A27, A28 en A58.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven wil dat Schultz de waarschuwingen serieus onderzoekt. ,,Bij twijfel mag de maximumsnelheid niet worden verhoogd ten koste van onze gezondheid.”

Cabrioletman

Vroeger stond het gevaar rechtop, achterin een cabriolet. Een Mercedes vaak, maar die reed tenminste nog stapvoets. Nu zit het gevaar achter het stuur. Wat de bestuurder met zijn rechtervoet doet is vergelijkbaar met de rechterarm van de cabrioletman. Misschien nog wel erger. Het is een dunne scheidslijn tussen auto-emissie en de rookwolken uit de schoorstenen in u weet wel waar.

totalitaire religekken

Maar weet u wat: het interesseert me geen flikker. Milieu- en gezondheidsfreaks zijn loten aan dezelfde totalitaire stam. Zij zijn de dominees en priesters van deze tijd: in vreemd jargon hel en verdoemenis preken die alleen zij kunnen voorzien. Alleen als wij hun ziekelijk beklemmende waarschuwingen al-tijd (=al-tijd) serieus nemen, hun aanwijzingen bevend en kruiperig opvolgen, dan kunnen we hopen op een leven dat niet volkomen van God verlaten is. Alleen als we knielen, als we alles wat ons genot brengt of beschaving is, afzweren. En nog zijn wij niet waardig dat de freaks tot ons komen. Zelfs niet als we inzien dat wijn, auto, snelheid, comfort, extase en onderbuik samenwerken in een duivels complot om ons kapot te maken.

De negatie van het leven in dienst van lang leven. Want lang leven is een doel op zich. Iedereen oud, iedereen seniel, dat is het summum bonum, de apex van rationalistisch puritanisme. Heb geen goed leven – wees bang, lijd – en heb een lang leven. Rijd geen 130, dan pleeg je genocide. Gelukkig, want: sterf.