Leven

Recordaantal klachten over meer dan stampvolle treinen

30-11-2015 10:12

Reizigersorganisatie Rover heeft deze maand een recordaantal klachten gekregen over overvolle treinen. In totaal uitten reizigers alleen al deze maand 3600 keer hun ongenoegen over stampvolle coupés, meldt NOS maandag.

De meeste klachten kwamen van reizigers van Utrecht Centraal, gevolgd door de stations van Woerden, Hilversum en Amsterdam Centraal. Rover verwacht nog meer klachten, omdat de NS binnenkort oude treinstellen van het spoor haalt en nog geen vervangende treinen heeft. De NS erkent het probleem en zoekt de oorzaak in een aantal storingen.

Reizigersorganisatie Rover noemt als oplossing om de oude treinstellen nog niet uit dienst te nemen. Het bestuur van de NS, dat zelf natuurlijk niet in aanraking komt woedende passagiers, was echter dolblij dat voormalig staatssecretaris Mansveld zich hard maakte voor een spitstarief.

Eigenlijk wordt de NS namelijk tegengewerkt door reizigers, vindt de NS. Al die gekke mensen die op hetzelfde moment moeten reizen omdat hun werk- of collegedag toevallig is afgelopen. Wat denken ze wel niet? Dikke kans dat de oplossing voor de overvolle treinen dus door de reiziger betaald gaat worden. TPOtoptip: koop/huur/deel/aanbid een auto.

Update – Schadeclaim voor NS

Consumentenclaim gaat mogelijk proberen een schadevergoeding los te krijgen bij de NS wegens de overvolle treinen. De organisatie is gespecialiseerd in massaclaims en denkt een goede kans te maken, meldt BNR. Maandag werd bekend dat reizigersorganisatie Rover in november een recordaantal klachten heeft ontvangen over de volle treinen. Naar verwachting wordt dat alleen nog maar erger.

Consumentenclaim wijst op de algemene voorwaarden van de NS. Daarin staat dat de NS een ,,inspanningsverplichting” heeft om te zorgen voor zitplaats. ,,Denk dat het tijd wordt voor een partij om dit een keertje aan te pakken en de rechter zich hierover uit te laten spreken”, zegt directeur Stef Smit.

Consumenten kunnen zich vanaf maandagmiddag melden. Als de NS niet aangeeft meer treinen in te zetten dan hebben ze volgens Smit recht op een schadevergoeding.

ANP/TPO