Leven

Mans’ Brulding: hoerensloepen

08-11-2015 15:00

MagnumForcepimpfront
 

Zet eerst een passende tune op. Rost dat wah-wah pedaal al? Mooi. Afijn, eigenlijk best gek. Niet? Ze heten hoerensloepen, maar zie je haar ooit rijden? Afgaande op de film Magnum Force (1973) wordt ze hooguit op de achterbank genomen, of daar mishandeld. Niet echt nette mensen, die pooiers. Wat in hun wielen verder tot uitdrukking komt. Rijden ze tegenwoordig typisch het liefst in een weinig verfijnde, gepimpte zwarte Cadillac Escalade, eensch reden pooiers met goede wansmaak in een Cadillac die voor hun vak geschapen leek te zijn. De Cadillac Fleetwood Eldorado. De meest begerenswaardige stammen uit de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Eén werd zelfs een voorbeeld voor allen.

 

Cadillac Escalade. Gepimpt door Hennessey, dat dan weer wel (foto: Hennessey via conceptcarz, waar meer)
Hennesseyescalade

 

Op- en aan die waar de klassieke Hollywood pooier in Magnum Force in aan zijn eind kwam, zat alles wat je aan smaakvol filistijns-heidens kon verzinnen. En zo werd wit lamsbont binnen, met ‘tijger’ of ‘poema’ designs voor buiten, de hoogste wansmaak. Kleurschakeringen mochten variëren, maar roze was- en bleef lang hot. Natuurlijk eigenlijk een kleur voor mietjes, en pas stoer macho als er achterin voldoende blond op het bont zat.

Dé pimpbak van binnen.
DirtyHarrypimp1

Uit pimps 8-track klonk vanzelfsprekend Isaac Hayes. Onderstaand Hayes’ ’72 Eldorado (meer op tube).
IsaacHayeseldorado

 

Het mindere blond moest achterin een Camaro tevreden zijn. Wat in Europa dan weer hoerensloep werd. Het kon schameler. Aan deze zijde van het water was het soms vreselijker afzien. Als het echt tegenzat belandde je als temeier achterin bronskleurige Capri’s met een zwart vinyl dak. Wat je op zich al mishandeling mag noemen.

’73 Camaro (foto: conceptcarz)
73ChevyCamaro

Het bijstandsniveau (foto: wiki-commons, upload van capri-legend)
Fordcaprimk21974wiki

 

Pimps einde