Argentinië wil Jeremy Clarkson drie jaar gevangen zetten

30-10-2015 16:16

Vroeger was er een autoprogramma dat Top Gear heette. Het werd gepresenteerd door sommige van de beste autojournalisten in de wereld. Bovendien hadden ze een hysterisch gevoel voor humor. Maar dat mag dus niet, want kwetsend. Dat vindt ook Argentinië, dat Jeremy Clarkson alsnog wil oppakken voor een nummerplaatgrapje tijdens de Argentinië-special.

Kleinzerig

Volgens het land zou Top Gear voor het programma de platen van één van de auto’s hebben vervangen. De betreffende plaat was: H982FLK. En als je gelooft in kobolden, kabouters en ongeveer even kleinzerig bent als de gemiddelde Millenial, dan zie je daar een verwijzing in naar de Falkslandsoorlog. Koekoek, tuuttuut.

Drie jaar opgesloten

De Argentijnse justitie, aangespoord door Argentijnse Falkland-veteranen, heeft de zaak naar deze nummerbordverwisseling echter heropend. Zonder vergunning van platen wisselen mag namelijk ook in Argentinië niet. En als aangetoond wordt dat er inderdaad illegaal gewisseld is, kan Clarkson daar een straf van maximaal drie jaar gevangenis voor krijgen. Hilarisch.